Prof-IT4all
Noordenweg 75
2984 AG Ridderkerk
0180-844891
infonl

PowerBI gratis?

powerbi logoWanneer je gebruik maakt van Microsoft365, dan krijg je PowerBI gratis. Deze versie is alleen voor eigen gebruik. Je kan je gegevens niet delen met anderen en je bent beperkt tot 1 GB aan opslag per user. Wil je gegevens met andere gebruikers delen, meer capaciteit, gebruik maken van autorisatie en een dashboard delen dan heb je PowerBI Pro nodig. Deze versie kost € 8,40 per user per maand, maar dan ben je beperkt tot de opslag van 10 GB data en de verwerking van 1 GB per gegevens set per user. Ook zijn er nog enkele (onverwachte) praktische functionele beperkingen. Uiteraard zijn deze beperkingen op te heffen door weer een extra toeslag te betalen.

Als je bedenkt dat een gemiddeld ERP en (deel) applicatie landschap in een bedrijf al snel meer als 10 GB data opslag kent en dat de verwerking van een dataset van 1 GB per gebruiker niks is, dan loop je met PowerBI dus al snel tegen de serieuze beperkingen aan. Om het bovenstaande en meer op te lossen moet je overstappen naar PowerBI premium en betaal je € 4212,30 per maand. Bekijk hiervoor maar eens de prijzen en productsheet bij Microsoft.

PowerBI wordt aangeboden in een public cloud en je maakt daarbij gebruik van een gedeelde server voor je analyses en berekeningen. Je weet dus niet waar je gegevens worden opgeslagen en er is geen keuze om dit op een andere locatie neer te zetten, tenzij je weer meer betaald. PowerBI is decentraal opgezet en het is de vraag of je bedrijfskritische datasets, in een openbare cloud wilt delen. Omdat je geen enkel zicht hebt over je datasets en of de veiligheid wel gegarandeerd is. De toegang en veiligheid wordt bepaald op hetzelfde niveau als een gebruiker van Microsoft365. Eigenlijk is dat toch wel tricky.

Een mooi spreekwoord dat hier van toepassing is “Bezint eer ge begint.“

Want BI tools zijn niet gratis. Het zijn hulpmiddelen met een bepaald doel. Steeds vaker zien we dat verschillende BI tools worden ingezet binnen een bedrijf op basis van de aanwezige kennis zoals bijvoorbeeld de formuletaal binnen Excel. Ons advies is om te investeren in een centraal punt waar alle data samen komt,  ook wel bekend als een data platform of datamanagementsysteem. BInqcs van data naar informatieDe nodige data preparatie en transformatie wordt geregeld in een centrale datamanagement laag, zoals met onze BI oplossing BInqcs en de gebruiker hoeft dan enkel de juiste dataset op te halen en kan zelf analyses en visualisaties maken.

Focus je niet op de tool, maar investeer in een centrale BI oplossing met een centrale datalaag, in een veilige privat cloud, zonder beperkingen in data of gebruikers, maar met de power van BI. Niet gratis wel goedkoper. Je gebruikers kunnen nu onafhankelijk van de tool, alle rapporten en dashboards starten binnen een eigen rapportageportaal BInqcs.com a la Netflix maar dan voor uw informatievoorziening. Kom eens kijken naar onze oplossing met de power van BI en vraag een demo aan voor BInqcs.

Meer blog posts

In je SAS met BInqcs
Functioneel Beheer en informatievoorziening !
Experts voor uw migratie Dynamics Empire
Uw data is uw nieuwe goud

Onze website maakt gebruik van cookies.