Prof-IT4all
Noordenweg 75
2984 AG Ridderkerk
0180-844891
infonl

Case

Projecten en Implementatie

Mitros en Empire Spooler Service

Koppeling XML berichten Empire

Op vrijdag 26 oktober jl. gingen Willem Koomen en Jeroen Koenraad naar Remko Oosenbrug. Ook raakten we in gesprek met Rob Koot, en ter sprake kwam een onderdeel wat in 2010 is bedacht door Prof-IT4all. We hebben het dan over de ‘Empire Spooler Service’ (even afgekort: ESS ). Een ingenieus stukje maatwerk bedacht door Prof-IT4all en gerealiseerd door Condor BV, dat toen samenwerkte met DSA-Vision uit Hoofddorp. En het mooie van dit verhaal is, het wordt nog steeds gebruikt.

Hoe was het toen
Mitros ging in 2011 Empire invoeren, maar wilde nog wel brieven kunnen afdrukken en archiveren met applicatie ‘Spooler’ van destijds Databalk en nu Cegeka-dsa is geworden. De uitvoermogelijkheden van Empire schoten toen nog fors tekort, en vooral het doorzetten naar het DMS genaamd  DISKIS was een sterk punt van Spooler.

Wat hebben we als Prof-IT4all destijds bedacht
We moesten zorgen dat Empire van af te drukken en in DISKIS te archiveren documenten een XML-bericht op een afgesproken netwerklocatie plaatste, en de te ontwikkelen ESS zou dan Spooler triggeren op de manier waarop de applicaties van Cegeka dat ook deden: door de eigenschappen van het aan te maken en af te drukken document in de ‘Spooler-tabellen’ te schrijven. Spooler kijkt doorlopend in deze tabellen en gaat dan met nieuwe invoer aan de gang. Dus, de ESS zorgde voor de vertaalslag van Empire-XML-bericht naar standaard Spooler aansturing. En zo gebruikt Mitros tot op de dag van vandaag nog Spooler voor diverse complexe brieven. Deze zijn overigens in 2010 allemaal door Prof-IT4all gebouwd. Dat doen we nog steeds bij onze klanten tijdens een migratie of na een nieuwe release voor diverse specifieke applicaties zoals Key2brief, Correspondentie en Tobias AX, Wordlink en Empire.

Hoe is het nu
Na de overstap op een nieuwe Citrix omgeving was er met de oude Spooler-software niet meer te werken i.v.m. performanceproblemen, en heeft Mitros een andere applicatie gezocht voor de aanmaak van proces- en bulkbrieven (bijv. herinneringen/aanmaningen). Rob gaf aan dat de nieuwe applicatie in principe alles aan kan wat met Spooler ook kon, maar het is net zo bewerkelijk om de brieven in deze applicatie te bouwen als het met Spooler was. Dus de reden dat men nog met Spooler werkt is dat men, zolang Spooler het op de server nog doet, geen haast heeft om alles om te zetten. Dat moet natuurlijk altijd zorgvuldig gebeuren, elke ‘nieuwe’ brief moet steeds goed getest worden en dat kost weer tijd. Desondanks is het doel om in het 1e kwartaal van 2019 de overgang naar de nieuwe applicatie af te ronden.

Wij als Prof-IT4all zijn toch blij dat een door ons bedachte oplossingsrichting 8 jaar na dato nog steeds in gebruik is. Prof-IT4all staat dus niet alleen voor innovatie, maar ook voor degelijkheid en betrouwbaarheid. Dat bewijst deze case en daar zijn wij trots op.

Willem Koomen

Business Consultant

Meer informatie?

Projecten en Implementatie

Heeft u extra kennis of capaciteit nodig in uw ICT of migratieproject

of

Meer cases

Woonzorg en de module Verhuurmakelaar

Stadgenoot en reorganisatie huurcontractendossiers

Mitros en Empire Spooler Service

Stadgenoot en partner Prof-IT4all

Onze website maakt gebruik van cookies.