Prof-IT4all
Noordenweg 75
2984 AG Ridderkerk
0180-844891
infonl

Case

Detachering ICT specialisten

Functioneel beheer bij de NS

Prof-IT4all werkt voor NS reizigers

Nederlandse Spoorwegen (NS) is de grootste personenvervoerder van Nederland. De onderneming bevordert het gebruik van openbaar vervoer en houdt Nederland mobiel. NS heeft als missie om meer reizigers veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke stations. De onderneming is opgebouwd uit de vier bedrijfsonderdelen NS Reizigers, NedTrain, NS Stations en Abellio. Het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht, de organisatie telt zo’n 24.000 medewerkers.

NS IT heeft als ambitie: IT innoveert NS, betrouwbaar, wendbaar en efficiënt! De basis hiervoor is continu verbeteren en samenwerken. De ontwikkelingen bij (NS) IT gaan snel, en veel van deze veranderingen geven we projectmatig vorm. Bij de NS is een breed programma dat het ‘procesfundament’ legt voor factbased besturing. Dat kan door processen te koppelen aan data. En daarvoor is een sterk datafundament nodig. Anders gezegd: meten is weten… Dit zorgt uiteindelijk voor een kanteling in de besturing van NS: van hierarchische aansturing van het bedrijf naar proces- en ketenbesturing en waardestromen / value chains.

Om gericht acties aan te bieden aan reizigers, gebruikt de Nederlandse Spoorwegen allerlei applicaties om bijvoorbeeld de klantwaarde te bepalen. Wij hebben met NS collega´s het functioneel beheer van het DWH verzorgd. Functioneel beheer is onderdeel binnen een groter team met informatieanalisten, ontwikkelaars en SAP BW consultants.

Om het beheer en ontwikkelen te structureren heeft de afdeling Scrum Agile ingevoerd. Deze methode werkt prettig en levert in korte sprints direct bruikbare resultaten. Belangrijke activiteiten die nodig zijn voor de optimale inzet en het nog effectiever inzetten van de informatievoorziening voor de klanten van de NS.

Steve De Rosa

Business Consultant

Meer informatie?

Detachering ICT specialisten

Heeft u te maken met ziekte, verloop of tijdelijk extra capaciteit nodig

of

Meer cases

TobiasAX en Correspondentie

Woonzorg en de module Verhuurmakelaar

Stadgenoot en reorganisatie huurcontractendossiers

Mitros en Empire Spooler Service

Onze website maakt gebruik van cookies.